lauantai 3. joulukuuta 2016

Marraskuun tapahtumia

Okei, mistähän sitä aloittaisi. Aloitetaan vaikka siitä, että koko marraskuun blogissa oli pientä taukoa laiskuuteni ja menojeni takia. En sitten viitsi itseäni pakottaakaan kirjoittamaan jos ei huvita, koska silloin voi kyllästyä tähän hommaan kokonaan. Moni on varmasti instagramista seurannut meidän arkea, nimittäin sinne olen laittanut välillä kuvia. Mutta anyway täälä sitä taas ollaan ruudun takana ja nyt haluan kertoa teille mitä kaikkea meidän marraskuuhun sisältyi.


Marraskuun alussa Vili meni todella huonoon kuntoon. Ei syönyt, juonut tai ylipäätään jaksanut tehdä yhtään mitään. Arvelin että herralla voisi olla suolitukos ja sitä sitten kotikonstein lähdin hoitamaan. Parin päivän ajan annoin parafiiniöljyä, juotin vettä ruiskulla, pakko liikutin ja yritin heinääkin syöttää, mutta ei tuntunut tehoavan. Seuraavana aamuna lähdettiin sitten käymään eläinlääkärillä ja olin aamun poissa koulusta. Eläinlääkäri oli samaa mieltä kanssani, että Vilillä oli suolitukos, mutta vain aika paha sellainen. Lääkäri tunnusteli sen mahaa ja sielä tuntui aikasta iso kasa karvaa ja ulostetta. Vilille annettiin sitten pari piikkiä niskaan nesteytyksen vuoksi ja se sai 10 pv antibioottikuurin. Siinä rinnalla vielä kotikeinoilla hoidettiin ja niin se vain sitten parani takaisin omaksi itsekseen! Vilillä on ennenkin ollut suolitukoksia, mutta ei yhtä pahoja. Aika jännä että noinkin nopeasti meni noin huonoon kuntoon koko kani. Oli siinä itselläkin aika lailla paineita kun katsoi vierestä sitä miten kipeä se oli, mutta onneksi saatiin Vili takaisin omaksi iloiseksi itsekseen!♥


                                                           
                                                                             ***

Moni on varmasti jo nähnyt instagramista ja blogin yläreunasta, että meille on saapunut neljäs kani. Kyseessä on siis Kaapolle saapunut kaveri, joka haettiin 17 päivä :) Kuura on kohta 3 kk vanha risteytys lapsonen väriltään ruskeasiamsoopeli. Kuurassa on 50% kääpiöluppaa ja 50% leijonanharjasta. Yksi tuttavani ehdotti, että hänen ystävällään olisi kaninpoikasia, jotka olisivat pian luovutusiässä. Ajattelin että noh miksipä ei, kun tässä kumminkin oli Kaapolle jo alustavasti kaverin ostaminen suunnitteilla. Tutustuin sitä kautta sitten Kuuran kasvattajaan ja totesin, että tämä voisi olla juuri se oikea kaveri Kaapolle. Kävin jo ennemmin sitten poikasia katsomassa (blogissakin taisi jo ennemmin olla puhetta). Poikasia oli neljä silloin kun olin katsomassa, mutta jonkin aikaa sen jälkeen kasvattaja ilmoitti minulle, että poikasista kolme oli menehtynyt ja yksi naaras oli jäänyt jäljelle. Yhdessä sitten toivottiin, että edes tämä yksi pysyisi hengissä ja pääsisi uuteen kotiin. Ja niinhän siinä kävi, että kun luovutusikä koitti, niin haettiin Kuura meille asumaan. Ihmeteltiin kyllä suuresti mikä niille kolmelle poikaselle tuli kun olivat kumminkin ihan yhtä terveitä kuin Kuurakin. Noh syitä voi olla monia. Kuura asuu nyt huoneessani odotellen, että pääsee muuttamaan yhdessä Kaapon kanssa. Itse taaskin odotan Kaapon kastrointia ja sitä, että pääsen totuttamaan näitä kahta sitten toisiinsa, mikä toivon mukaan sitten onnistuu :)




                                                                                *** 

Heti seuraavana viikonloppuna Kuuran tultua lähdettiin koko kanipoppoon kanssa Epjyn tämän vuoden viimeisiin näyttelyihin Jurvaan. Mukaan lähti myös kaverini chinchillojensa kanssa. Näyttelypäivä oli aika pitkä, mutta silti viihtyisä ja oli mukava nähdä taas muitakin kani-ihmisiä. Kaneistakin sai olla jälleen ylpeä. Nämä olivat Kuuran ekat näyttelyt, joista neiti sai 92,5 p. En nyt paljoa odottanutkaan, sillä Kuura on vasta kehittyvässä vaiheessa ja kokemustahan me pääasiassa lähdettiin hakemaan ja sitä myös saatiin. Nämä olivat myös Kaapon ekat näyttelyt, joista poitsu nappasi 95,5 p. PPK 2, LKV 2 ja kuma 5 p. kohdista. Ursula sai 94 p. LKV 2 ja kuma. Vili yllätti tälläkin kertaa ja sai 95,5 p. PPK 4, LKV 1 ja kuma 5 p. kohdista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti